Inkasso

Inkasso og RKI hvordan kommer jeg ud af den onde gældsspiral?

Modtager du af og til rykkere, vil du nogle gange have oplevet at der på rykkeren trues med RKI.

Husk ALTID at gøre indsigelser hvis du ikke mener at du skylder pengene. Du kan aldrig blive registreret i RKI hvis du har gjort indsigelser imod at du skylder penge.

Er det korrekt at du skylder penge til firmaet der rykker dig er det vigtigt at du kontakter firmaet direkte – uanset om du kan betale eller ej. Kreditor skal sende dig mindst 3 rykkere og de skal være registret hos Experian for at kunne registrere dig i det åbne register.

Dem du skylder penge vil til enhver tid foretrække at indgå en aftale om at du afdrager din gæld, frem for at skulle registrere dig i RKI.

Det er altid bedre for et firma at få lidt penge ind, end at skulle registrere dig i RKI. Det er som oftest tilfældet at RKI bruges som trussel for at få dig til at betale det skyldige beløb.

Hvordan undgår jeg så Inkasso og RKI?

Her er der forskellige muligheder men det er helt sikkert at det ikke er en god ide ikke at kommunikere med dine kreditorer.

Hvis du har fået en regning du ikke kan betale er den bedste løsning at kontakte kreditor. Han vi selvfølgelig ikke være glad for at du ikke har betalt, men de fleste kreditorer er også mennesker. De sætter som regel pris på at blive kontaktet fremfor at du ignorerer dem. Det kan selvfølgelig være at i ikke kan blive enige men de fleste vil hellere have lidt penge og en afdragsordning.

Gode råd om RKI og inkasso.

  • Gå altid i dialog med dine kreditorer
  • Lav et budget hvor du skriver dine udgifter og indtægter og send det til dine kreditorer.
  • Hvis du har mange forskellige lån kan det være en god ide at lave et samlelån. Samlelån har oftest billigere renter.