Lån penge RKI ingen hindringMåske absolut frarådes. At låne sig ud af sine problemer, har sjældent hjulpet nogen. Lån penge inden du kommer i rki, kan måske være fornuftigt, hvis du bruger pengene til at forhindre en rki registrering. At låne penge trods rki vil ofte medføre, at din økonomiske situation forværres. Et ønske om et lån trods rki registrering er nærmest et råb om hjælp. Men hvem hjælper? Der er firmaer, der tilbyder hjælp, påstår at kunne hjælpe trods lån rki ingen hindring, og tilbyder at hjælpe med at få økonomien og måske livet tilbage. En ting er næsten sikker, at låne penge trods rki hjælper dig ikke ud af dine problemer. Du er nødt til at kigge på hele din økonomi. Få hjælp til at lægge et budget.

RKI Register – Debitor Registret

Hvad er RKI? I Danmark findes 2 private firmaer, der registrerer dårlige betalere. RKI registeret og Debitor Registret. Informationerne fra de to registre bruges, når forretninger og virksomheder, ønsker at vide om kunderne (både private og virksomheder) er kreditværdige. Du vil sandsynligvis blive afvist af banker og online låneudbydere, hvis du er registeret hos et af de to firmaer.  Du kan blive registreret i RKI og Debitor Registret, hvis du skylder over 1.000 kroner. Inden du bliver registreret i RKI eller Debitor Registret skal du have modtaget 2 rykkere, inden du får den 3. rykker med information om, at du vil blive sendt til registrering hos et af de to firmaer. Hvis du ikke betaler eller protesterer over registreringen, står du i RKI eller Debitor Registret. Når du er blevet registreret skal du modtage besked herom.

Mange virksomheder benytter sig af de to registre, og det kan medføre store problemer for dig, hvis du f.eks. vil låne penge i banken eller benytte de online muligheder. Andre problemer kan være, at du ikke kan købe på afbetaling, di kan kun få et debitkort, som ikke kan overtrækkes. Du kan ikke får dankort, visa kort, kreditkort, kontokort, telefonabonnement.

RKI registrering

Hvad skal der til, for at komme i RKI? Hvis du skylder en person eller en virksomhed penge, og du ikke overholder betalingsaftalerne, er du i risikogruppen. Hvis du skylder mellem 200 kroner og 1.000 kroner vil RKI Register placere dig i et specielt ikke offentligt tilgængeligt register.  Skylder du over 1.000 kroner bliver du placeret i det offentlige tilgængelige register. Debitor Registret registrerer kun ved gæld over 1.000 kroner. Hvis du skylder det offentlige penge, kan du først registreres, når du skylder over 7.500 kroner.

Du skal have modtaget mindst tre rykkere fra din kreditor, den sidste med information om, at du vil blive registreret. Der er eksempler på sager, hvor parterne ikke er enige om gældsspørgsmålet. Hvis du ikke er enig med din kreditor, må RKI eller Debitor Registret ikke have dig registreret, mens man finder en løsning. Unge under 18 år må ikke blive registreret i registrene.

RKI sletning

Hvad skal jeg gøre for en RKI sletning?  Du bliver automatisk slettet som dårlig betaler efter 5 år. Det betyder, at du stadigvæk skylder pengene, men du er ikke opført i registret. Hvis du har mulighed for det, er det bedre at få din registrering slettet så hurtigt som muligt. Den hurtigste måde at få RKI sletning er ved at betale sin gæld. Husk at få din kreditor til at informere RIK om din RKI sletning. Ellers ved RKI det ikke. Hvis du ikke har mulighed for at betale din gæld, kunne det være en mulighed at forslå din kreditor en afdragsordning, mod at du får en RKI sletning. Hvis du kan fremvise en fornuftigt budget, vil de fleste kreditorer normalt acceptere det.

RKI kontakt

Står jeg i RKI? Du burde vide det, da registrene har pligt til at informere dig. Hvis det er sager, der ligger langt tilbage i tiden, kan man måske være i tvivl. Du kan se om, du er registreret i RKI med din NemID på dininfo.dk https://www.dininfo.dk/

Og du kan se om, du er registreret hos Debitor Registret http://www.registret.dk/privat/er-jeg-registreret.html

Mange folk er ofte i tvivl om, de er registreret eller ej. Har det kun været en trussel eller hvad? Registrene har oplysningspligt og skal sende en registreringsmeddelelse. Du kan her se. Hvem der har indberettet dig, og hvad der er indberettet.

Står jeg i RKI registeret?

Hvis du bliver registreret i RKI, vil du få et brev om registreringen. Du kan dog altid se din status, ved at benytte hjemmesiden dininfo.dk. Det kræver blot at du logger ind med NemID. Det er kun privatpersoner der kan se, om de er registreret på dininfo.dk. Virksomheder kan også registreres i RKI, men de kan ikke benytte online løsningen.

En anden mulighed er at kontakte RKI kundeservice, hvis du vil vide om du står i RKI. Du finder kontaktoplysninger på deres hjemmeside.

RKI status

Står jeg i RKI? Nu ved du, hvor du kan se det. En bedre idé var at undgå at komme i RKI. Hvis du modtager en masse rudekuverter fra kreditorer eller advokater, så dur det altså ikke at lukke øjnene for problemerne. Du skal selv handle jo tidligere jo bedre. Hvis du lader stå til, ender du uden tvivl i RKI med en noget større gæld, end den du stiftede, fordi der er lagt rykkergebyrer, renter, advokatudgifter og meget mere på regningen.

Hvis du ikke er i stand til at betale hele gælden, kan du foreslå din kreditor en afdragsordning mod at du ikke bliver registreret. De fleste kreditorer er indstillet på at få pengene i stedet for alt det andet bøvl. Så kan du fremvise et budget og et afbetalingsforslag, så er du nået langt.