Gældsbrev

Lær mere om låneaftale

Hvis du nogensinde har udlånt penge og ikke er blevet tilbagebetalt, forstår du behovet for en låneaftale. En juridisk bindende låneaftale overskrider ikke blot vilkårene for lånet, men det beskytter dig også, hvis låntageren misligholder lånet.

Brug en låneaftale, hvis:

 • Du låner penge til nogen og ønsker en underskrevet aftale.
 • Du låner penge og ønsker at vise, at du accepterer at tilbagebetale.
 • Du ønsker at udarbejde en afskrivningstabel, hvis lånet indeholder renter.
 • Du vil konfigurere det månedlige betalingsbeløb på en låneaftale.
 • Du har brug for en låneaftale, der omfatter sikkerhedsstillelse.

Vores Personlige Låneaftaler dækker alle låneforudsætninger som lånebeløb, tilbagebetalingsmuligheder og standardmæssige konsekvenser. Formularen kan også oprette en afskrivningsplan og beregne den betalt i fuld dato.

Andre navne til en låneaftale:
Lånekontrakt, Lånekontrakt, Lånoverenskomst, Pengeudlånsaftale

Hvad er inkluderet i en låneaftale?

Vores låneaftale kan bruges til at skabe en juridisk bindende aftale, der passer til enhver stat. Det er nemt at bruge, og det tager kun et par minutter at lave en låneaftale. Selv om det er nemt at lave et dokument, skal du samle lidt information for at gøre processen hurtigere.

 1. Kontakt information
  Adresse på låntager og långiver.
 2. Tilbagebetalingsmuligheder
  Du skal beslutte, hvornår betalinger forfalder, eller hvis du vil have lånet tilbagebetalt i et engangsbeløb. Du kan også konfigurere Lånebetalingsaftalen til at inkludere månedlige betalinger med en stor ballonbetaling, hvis du vil.
 3. Interesse
  Ikke alle betaler renter på et personligt lån, men du kan, hvis du vil få betalt tilbage mere end du lånte. Du skal også beslutte, hvordan du vil have renterne betalt, og hvis der vil være fordele for låntageren, hvis de betaler lånebalancen tidligt.
 4. Senere gebyrer og konsekvenser af misligholdelse
  Du skal beslutte, hvornår betalinger betragtes som forsinkede, og hvor meget det sene gebyr eventuelt er. Hvis låntageren overtræder betingelserne i aftalen, kan du definere, hvad der sker, hvis de er standard som at overføre ejendomsretten til sikkerhedsstillelse til dig.
 5. Collateral
  Hvis nogen søger at låne penge fra et individ, kvalificerer de sig sandsynligvis ikke til et traditionelt banklån, så sikkerhedsstillelse bruges til at sikre lånet. Typiske sikkerhedsstillelser omfatter køretøjer eller fast ejendom.
 6. Cosigner
  En cosigner er en person med god kredit, som er villig til at overtage betalingsansvar for lånet, hvis låntageren misligholder. En cosigner bruges ofte til at sikre lån til unge, der endnu ikke har etableret deres kredit historie.
 7. Låne salg
  Du kan medtage en bestemmelse i aftalen, der giver långiveren mulighed for at sælge lånet. Denne mulighed er ikke særlig almindelig i personlige lån, men det er en mulighed, du kan medtage.

Skal jeg opkræve rente for et personligt lån?

Det er op til dig. Ofte opkræver forældre ikke renter på små lån til deres børn, men kan for store køb som et hjem (i det mindste at kompensere for, hvad pengene ville have tjent på en rentebetjent konto). Hvis lånet er et forretningslån, kan rentebetalingerne ofte kræves som fradrag med IRS, så du kan lige så godt betale renter. Renter for personlige lån er normalt mellem 10 og 30 procent. Erhvervslån er generelt mindre. Hvis du vil bruge lånet som en pengefremmende mulighed, skal du opkræve renter. Hvis du låner penge som personlig begunstigelse, kan du beslutte ikke at opkræve renter. Låneaftaleformularen kan hjælpe dig med at konfigurere, hvad det samlede betalingsbeløb er baseret på renter, hvordan renterne opkræves og hvor mange betalinger der skal foretages.

Hvordan opkræves renter?

Hvis du beslutter dig for at opkræve renter, understøtter låneaftalen to måder at opkræve rente på. Du kan vælge, at regelmæssige betalinger går i retning af renterne eller at regelmæssige betalinger går mod renter og en del af princippet. Den første metode er den dyreste for låntageren, da renterne er betalt før det oprindelige lånebeløb, hvilket gør det mest fordelagtigt for långiveren, da de bliver betalt tilbage mere, hvis låntageren foretager alle nødvendige betalinger. Afskrivningsplanen viser, hvordan betalinger tildeles.

Hvad er den bedste betalingsplan?

Den bedste betalingsplan er en låntager kan klare. Ofte långivere kræver månedlige betalinger. Men måske vil låntageren finde det lettere at lave to mindre betalinger pr. Måned. Denne mulighed er også levedygtig. Eller hvis lånet forventer et uheld (f.eks. En restitution), kan du få dokumentet til at sige, at en engangsbeløb er påkrævet inden for en bestemt dato. Du kan bestemme hvilken betalingsplan der fungerer bedst for dit lån.

Skal jeg låne penge til nogen med dårlig kredit?

Hvis nogen spørger dig om et lån, tror de sandsynligvis ikke, at de ville kvalificere sig til et banklån, eller renten ville være høj. Evnen til at tilbagebetale lånet er undertiden vigtigere end en kredit score, når man overvejer et personligt lån. Hvis låntageren ikke kan vise, hvordan de vil kunne foretage betalinger, er det i alles interesse at ikke gennemføre lånet. Hvis de ikke ved, hvad deres kreditvurdering er, eller hvilken gæld de skylder, kan de nemt få deres kreditrapport ved hjælp af en onlinetjeneste.

Andre typer af låneaftaler

Hvis dette lånedokument ikke passer til dine behov, så tilbydes en del andre låneaftaler online.